Lotta-kuntoutus

Yleistä infoa

  • LOTTA SVÄRD -järjestöön kuuluvilla lotilla ja pikkulotilla on mahdollisuus hakea Lotta Svärd Säätiön kustantamaa kuntoutusta.
  • Kuntoutus toteutetaan lähettävän tahon kuntoutussuunnitelman mukaisesti.
  • Kuntoutuksesta vastaa moniammatillinen työryhmä omahoitajaperiaatteella. Kuntoutuksen alussa asiakkaalle nimetään omahoitaja, joka osallistuu ensisijaisesti kuntoutujan tapahtumiin (esim. tulo- ja lähtöhaastattelut sekä moniammatilliset tiimipalaverit) ja laatii kuntoutujalle tarvittaessa hoitosuunnitelman
  • Työryhmään kuuluvat lääkäri, sairaan-/lähihoitaja ja fysioterapeutti, sekä muita kuntoutustyöntekijöitä tarvittaessa esim. psykologi, sosiaalityöntekijä ja ravitsemusneuvoja.

Näin haet kuntoutukseen

  • Kuntoutukseen hakeminen tapahtuu Lotta Svärd Säätiön hakemuslomakkeella, jonka liitteenä on kopio lääkärin lausunnosta tai muu selvitys terveydentilasta, josta ilmenee hakijan fyysinen ja psyykkinen toimintakyky. Muut mahdolliset lotta-aikoihin liittyvät asiakirjat liitteeksi (esimerkiksi valokopiot valokuvista, lottakurssitodistuksista tai järjestön jäsenkortista) sekä selvitys hakijan saamista muista kuntoutuksista. Hakemus voidaan käsitellä myös hakijan kertomuksen perusteella.
  • Lotta Svärd säätiö lähettää maksusitoumuksen Uudet Tuulet Kuntoutukseen.
  • Hakijan tulee itse lähettää lääkärinlausunto Uudet Tuulet Kuntoutukseen.
  • Uudet Tuulet Kuntoutus on yhteydessä asiakkaisiin kuntoutuksen ajankohdan sopimiseksi.

Kysy lisää Lotta Svärd Säätiöstä ( http://www.lottasaatio.fi/kuntoutukset/ ), omasta terveyskeskuksestasi tai Uudet Tuulet Kuntoutuksesta (0505017071 tai info@utkuntoutus.fi).

Sotainvalideille ja veteraaneille

Toimimme Kuntoutus Peurungan alihankkijana Valtionkonttorin 1. ja 2. toimintakykyluokan veteraanikuntoutujien osalta. Yhteistyömme mahdollistaa entistä enemmän apua tarvitsevien kuntoutujien tulemisen Peurunkaan, kun me tarjoamme majoituksen ja hoivan uusissa turvallisissa tiloissamme.

Lisätietoa Peurungasta ( http://www.peurunka.fi/palvelut/sotainvalideille-ja-veteraaneille/ ) tai Uudet Tuulet Kuntoutuksesta (0505017071 tai info@utkuntoutus.fi).